پرفشار جنب حاره‌ای مانند سقفی جلوی صعود هوا و رطوبت به تراز ۸۵۰ هکتوپاسکال را گرفته و ابرها را تضعیف و با افزایش دما موجب ناپدید شدن آنها می‌شود. بنابراین این افزایش دما موجب جلوگیری از بارش می‌شود و همچنین در شرایط قوی مانند سدی جلوی نفوذ امواج بارشی و ابر‌ها را به منطقه می‌گیرد.

همان‌گونه که از نام این پرفشار مشخص است در نزدیکی مناطق حاره و استوایی به سمت شمال و جنوب خط استوا گسترده می‌شود. کشور عربستان و مناطق جنوبی کشور ما معمولاً از این پرفشار رنج می‌برند و از وجود آن احساس ناراحتی می‌کنند؛ چرا که این پرفشار موجب افزایش دما و کاهش بارش می‌شود.

این پرفشار در تابستان‌ها بسیار قوی شده و حتی تا مناطق شمالی کشور کشیده می‌شود. در نتیجه در تابستان‌ها باعث عدم وجود بارش در کشور می‌شود. تنها مناطق حاشیه دریای خزر به دلیل وجود رشته کوه البرز از این پرفشار در امان می‌مانند و همچنان در تابستان‌ها نیز بارش دریافت می‌کنند.

یکی از علت‌های وقوع رعد و برق و تگرگ در بارش‌ها در استان‌های جنوبی ایران وجود همین پرفشار است که موجب برخورد هوای سرد و گرم شده و وقوع رعد و برق و تگرگ و بارش‌های رگباری را در جنوب کشور منجر می‌شود.

زمانی که ضخامت تراز ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ هکتوپاسکال (منطقه‌ای که ابر تشکیل می‌شود) به مقدار ۵۷۰ دکامتر یا همان ۵۷۰۰ متر برسد این پرفشار قوی محسوب می‌شود.

منبع: kazeroonweather.mbesoft.ir